Nieuws overzicht

Klanten vergeten rente failliete banken op te vragen

Voormalig klanten van de failliete banken DSB, Icesave, Van der Hoop en Indover hebben ongeveer 700.000 euro niet opgevraagd. Zij konden tot vorige week misgelopen rente terugvragen bij De Nederlandsche Bank.

Lees verder

Vertrouwen producenten industrie stijgt in juni

Het producentenvertrouwen steeg van 6,1 in mei naar 7,2 in juni. Volgens het CBS zijn ondernemers in de industrie vooral positiever over hun orderpositie. Sinds oktober 2014 zijn positief gestemde ondernemers in de meerderheid.

Lees verder

AFM ontevreden over kwaliteit accountants

Accountants blijven achter bij het doorvoeren van veranderingen om de kwaliteit van hun controles te verbeteren. Dat stelt de AFM.

Lees verder

Inlog ondernemers vereenvoudigd voor overheidsdiensten

Ondernemers hoeven vanaf oktober 2017 nog maar een keer in te loggen om zaken als belastingen, subsidies, voertuigoverschrijvingen en wijzigingen in het Handelsregister te regelen.

Lees verder

Pensioenfondsen investeren in hypotheken

Pensioenfondsen investeren een bedrag van 400 miljoen euro in MUNT Hypotheken, dat met kapitaal van pensioenfondsen hypotheken aanbiedt aan Nederlandse consumenten.

Lees verder

Allianz sluit akkoord over beleggingsverzekeringen

Verzekeraar Allianz heeft met drie claimorganisaties een akkoord bereikt over het compenseren van klanten met een beleggingsverzekering.

Lees verder

Ondanks lage spaarrente blijven Nederlanders huiverig voor beleggen

De meeste Nederlanders durven nog niet echt te beleggen, ondanks het feit dat geld op een spaarrekening nauwelijks rendement oplevert vanwege de historisch lage spaarrente.

Lees verder

Bijna iedereen gebruikt online bankieren

Zon 97 procent van de Nederlanders regelt de meeste financiële zaken via online bankieren. Via computer of telefoon wordt veelal online het saldo gecontroleerd.

Lees verder

NN test prepaid autoverzekering

Nationale Nederlanden (NN) gaat testen met een prepaid autoverzekeringen. Speciaal voor auto-eigenaren die niet zo heel veel rijden, komt er een mogelijkheid om vooraf voor 1.000 kilometer verzekerd rijden te betalen.

Lees verder

Winst bedrijven komt minder bij werknemers terecht

Geld dat in de marktsector verdiend wordt, komt de laatste jaren meer bij de bedrijven terecht en minder bij werkenden. Het aandeel van de arbeidsinkomsten, de zogeheten arbeidsinkomensquote (AIQ), daalde in 2016 voor het derde jaar op rij.

Lees verder

No-risk premie naar 56 voor oudere werknemer

Werkgevers die mensen in dienst nemen die na 1 januari 2018 56 jaar of ouder zijn, worden gecompenseerd als deze werknemers uitvallen vanwege ziekte. Het gaat om mensen die meer dan een jaar werkloos zijn en een ww-uitkering hebben ontvangen.

Lees verder

Jaarlijks vakantiegeld vaak naar de spaarrekening

Mensen die een keer per jaar vakantiegeld krijgen, zetten het vaak op een spaarrekening. Bij mensen die het vakantiegeld maandelijks ontvangen, gaat het geld op aan de gewone maandelijkse uitgaven.

Lees verder

NN verliest zaak compensatie beleggingsverzekeringen

NN Group, waar Nationale-Nederlanden onderdeel van is, heeft een hoger beroep over de compensatie van een klant met een beleggingsverzekering verloren. V

Lees verder

Bedrijven boeken hoge winsten

Bedrijven in Nederland zijn op dit moment bijzonder winstgevend, behalve in de financiële sector. Bedrijven boekten in het eerste kwartaal van 2017 een brutowinst voor belasting van 56,7 miljard euro.

Lees verder

Inkomen huishoudens stijgt met ruim 2 procent

Het beschikbaar inkomen van alle huishoudens steeg in het eerste kwartaal van 2017 met 2,1 procent. Er waren meer mensen aan het werk en de lonen stegen verder.

Lees verder

Volgend jaar binnen enkele seconden betalen mogelijk

De Europese Centrale Bank (ECB) wil het volgend jaar mogelijk maken om 365 dagen per jaar binnen enkele seconden een banktransactie te doen.

Lees verder

Woningverkopers hebben meer vertrouwen in huizenmarkt

Het vertrouwen van verkopers in de woningmarkt is dit jaar flink gegroeid. Ze waren nog niet eerder zo positief over de kans om hun huis te verkopen. Dat blijkt uit onderzoek van ING.

Lees verder

Woningcorporaties moeten sneller woningen verduurzamen

Woningcorporaties lopen achter bij het verduurzamen van hun huurwoningen. Volgens afspraken in het Energieakkoord moeten alle sociale huurwoningen van woningcorporaties in 2020 energielabel B hebben. Maar dat gaat niet lukken.

Lees verder

Lageropgeleide later met pensioen

Mensen met een lagere opleiding gaan gemiddeld ruim een jaar later met pensioen dan hoogopgeleiden. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht.

Lees verder

Meeste jongeren hebben jaar na ontslag weer werk

Van de jongeren (15-30 jaar) die in de periode 2011-2014 hun baan verloren, had 80 procent een jaar na het ontslag weer werk. Bij 45-plussers was dit 41 procent.

Lees verder